Overnite Pool Technics

Építés, Karbantartás, Tisztítás

  

Karbantartás

Medencefedések

A medencevíz hőveszteségének legfőbb oka a vízfelszínen fellépő párolgás. Ennek megakadályozásával emelkedik a víz hőmérséklete, így jelentős energiát spórolhatunk. A medence takarásával a vízbe hulló szennyeződések nagy részétől is megóvhatjuk a medencénket. Medencénk fedésére többféle megoldás kínálkozik.

Szolár fólia takarás

A legolcsóbb és legegyszerűbb medencetakarás. A medence méretéhez és formájához igazodva egyedileg készítjük. A kész fólia a buborékoknak köszönhetően a víz felszínén úszik.

Thermo takaró

A thermo takaró egy fedőfóliával ellátott 5 mm vastag zártcellás habanyag. Elsősorban fűtött medencék fedésére ajánlott. Csévélő szerkezettel használható. Nem szabad összehajtani. Megfelelő merevséggel rendelkezik ahhoz, hogy motoros csévélővel is használható legyen.

Biztonsági takaró

600g/m2 PVC fóliából készített alumínium csövekkel merevített medencetakaró, amely a medence szélein 20-20cm-el túlnyúlik, és mindkét végén rögzítve van. Kifeszített állapotban egy kisgyermek súlyát is elbírja.

Medencetakaró redőnyök

A legesztétikusabb és legkönnyebben kezelhető medencetakarás. Elhelyezése történhet a medence partjára rögzítve, esetleg különböző víz alatti kialakítások is lehetségesek akár elrejtve is. A redőny lamellák különböző színekben rendelhetőek. Az alapszín a fehér, de létezik homokszínű, világos vagy sötétkék, türkiz, beige vagy szürke. Ezen kívül áttetsző és szolár kivitelben is rendelhető. Az utóbbi két kivitel polykarbonátból is készülhet, amelyeknek a hőállósága magasabb, így az élettartama is lényegesen hoszabb.

A szolár kivitelű redőny felső rétege átlátszó műanyag, az alsó rétegen pedig egy fekete úgynevezett szolár bevonat található, aminek köszönhetően a medencevíz hőfoka 7 – 8 °C -al emelhető! A beltéri medencéknél a párolgás csökkentésével jelentős energia megtakarítás érhető el, hiszen a páramentesítésre kevesebb energiát kell fordítani.

Polykarbonát fedések

A felhasználását tekintve a legpraktikusabb medencefedési mód. A medencét érő mindenféle káros hatás ellen védelmet jelent. A medence párolgását megakadályozza és az üvegházhatásnak köszönhetően melegíti fel a vizet. Fűtés nélkül ezzel a módszerrel tudjuk a medencénket a leghosszabb ideig használni. A szennyeződések vízbehullását 100%-ban kiküszöböli, de az eső okozta pH emelkedéstől is megvéd. Használatkor a sínhosszabbításnak köszönhetően teljesen eltolható a medencéről.

Téli medencetakaró

Ezzel a takarással télen a medencébe hulló szennyeződéseket tudjuk távol tartani. Mint minden fedésünk ezek is egyedileg méretre készülnek.

Medence karbantartás

Ma már a legtöbb feladat a medence gondozásából automatizálható, mégsem nélkülözhető a rendszeres karbantartás. A vegyszereket még egy automata adagoló berendezésnél is pótolni kell, a medencét ősszel fel kell készíteni a télre a csövekből a vizet le kell engedni, a szivattyúkat célszerű leszerelni és fagymentes helyen teleltetni, a medencébe fagytesteket helyezni és téliesítő vegyszert adni a vízhez. Tavasszal a tél során a medencébe került szennyeződéseket el kell távolítani a kiszerelt berendezéseket, újra be kell építeni, a medencét fel kell tölteni vízzel, a vegyszeradagoló berendezés szondáit cserélni kell és kalibrálni. Egyszóval, mint minden műszaki berendezés a medence gépészete is karbantartást igényel.
Az általunk beépített berendezéseket garanciális időn belül díjmentesen – azon túl külön megállapodás alapján - szervizlejük, javítjuk. Megrendelés esetén a szükséges teendőket elvégezzük medencéjén, legyen az tavaszi beüzemelés, nyári karbantartás vagy téliesítés.

Hibakeresés, hibaelhárítás

Meglévő medencegépészeti rendszereit kérésre átvizsgáljuk, és az esetleges működési hibákat feltárjuk. Ezek alapján, a javításra ajánlatot teszünk, és megrendelés esetén a javítást elvégezzük.

Medence téliesítése, tavaszi beüzemelése

Medencéjét a télre felkészítjük, a csöveket víztelenítjük, bevegyszerezzük, fagytestekkel látjuk el, és téli takarást teszünk rá, hogy a következő szezont, lehetőleg károk nélkül kezdhesse újra.

Tavasszal a télre elhelyezett takarást levesszük, a medencét kitakarítjuk, friss vízzel feltöltjük, a gépészeti részeket átvizsgáljuk, az esetleg szükséges javításokat elvégezzük és beüzemeljük. A víz vegyszer szintjét beállítjuk és működőképesen adjuk át Önnek.

Karbantartási szerződés

A medence körüli feladatok elvégzésével alkalomszerűen is megbízhat bennünket, azonban cégünknél lehetőség van úgynevezett karbantartási szerződés megkötésére is, amely során a szükséges teendőket a megállapodás szerinti rendszerességgel elvégezzük Ön helyett.